tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post714242118052838710..comments2024-01-04T09:48:20.914+01:00Comments on pracownia nalewek: Orzechówka z orzechów laskowychAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-7604306203975109242016-04-11T12:40:42.094+02:002016-04-11T12:40:42.094+02:00Nie ma takiego ryzyka :)Nie ma takiego ryzyka :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-46077676634284094392016-02-28T13:01:36.075+01:002016-02-28T13:01:36.075+01:00Ale się nie strujemy? :-D najbardziej boję się, że...Ale się nie strujemy? :-D najbardziej boję się, żeby po dłuższym czasie kontaktu ze spirytusem nie zaczęła się wydzielac trucizna, jak w przypadku pestek wiśni Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-75263387615166384932016-02-26T09:07:23.647+01:002016-02-26T09:07:23.647+01:00Powinno być dobre, trzeba po prostu spróbować :)Powinno być dobre, trzeba po prostu spróbować :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-52480776863504604732016-02-14T17:12:54.957+01:002016-02-14T17:12:54.957+01:00Witam, czy coś się stanie jeżeli orzechy w spiryt...Witam, czy coś się stanie jeżeli orzechy w spirytysie spędza 3-4 miesiące? Zalalam kiedyś i zapomniałam, teraz nie wiem czy to jest zdatne Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-88771325808939348152015-12-01T12:04:26.384+01:002015-12-01T12:04:26.384+01:00a próbował ktoś kupić syrop jak do kawy cukrowy , ...a próbował ktoś kupić syrop jak do kawy cukrowy , o smaku orzechowym [jest pyszny] i zalać to wódką lub spirytusemAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05225627270456991080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-874048863111051742015-11-10T10:47:08.379+01:002015-11-10T10:47:08.379+01:00Jeśli nie ma orzechowego wkładu, nie ma co porusza...Jeśli nie ma orzechowego wkładu, nie ma co poruszać, bo nie wpłynie to na proces powstawania nalewki. A po miesiacu dojrzewania nie trzeba przelewać do kolejnych butelek, tylko można lać już do kieliszka ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-68543027419056948342015-11-08T19:16:28.905+01:002015-11-08T19:16:28.905+01:00Jeśli już przelałem nalewkę ze słoja do butelki to...Jeśli już przelałem nalewkę ze słoja do butelki to też trzeba co kilka dni poruszać? I czy po miesiącu trzymania w butelce jeszcze raz przefiltrować zawartość i znowu odstawić do butelki na kolejny miesiąc ? Sebastianhttps://www.blogger.com/profile/05415006260194696262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-13720078538335480552015-10-20T11:42:14.894+02:002015-10-20T11:42:14.894+02:00Tak, można dolać trochę cieplej wody i rozprowadzi...Tak, można dolać trochę cieplej wody i rozprowadzić cukier.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-72171864499341519292015-10-20T11:26:52.158+02:002015-10-20T11:26:52.158+02:00Tak, tę skórke dobrze jest usunąć.Tak, tę skórke dobrze jest usunąć.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-32320841348125889292015-10-19T21:40:50.607+02:002015-10-19T21:40:50.607+02:00Witam, mam takie pytanie w sprawie obierania orzec...Witam, mam takie pytanie w sprawie obierania orzechów do tej nalewki one miały być obrane tylko z twardej skorupki czy również z tej skórki, która otacza (jądro) orzeszka. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-21129990933923496032015-10-15T12:46:29.502+02:002015-10-15T12:46:29.502+02:00Co zrobić kiedy cukier się skrystalizuje na dnie s...Co zrobić kiedy cukier się skrystalizuje na dnie słoika? Czy mogę rozcieńczyć wodą?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06460272878761940089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-65236814865454737192015-09-28T11:13:22.381+02:002015-09-28T11:13:22.381+02:00Za szklankę przyjmuję 250 ml.Za szklankę przyjmuję 250 ml.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-51317775321385061832015-09-26T22:29:59.125+02:002015-09-26T22:29:59.125+02:00szklanka to rozumiem 200ml ? i w przepisie jest mo...szklanka to rozumiem 200ml ? i w przepisie jest mowa i jednej szklance cukru na dwie szklanki wody ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-65977398205854910032015-09-07T10:42:49.078+02:002015-09-07T10:42:49.078+02:00Bardzo proszę :)Bardzo proszę :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-30846816449247844112015-09-07T00:00:25.154+02:002015-09-07T00:00:25.154+02:00Dziękuje za szybka odpowiedź
Dziękuje za szybka odpowiedź<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-25513912753600201732015-09-06T23:30:44.174+02:002015-09-06T23:30:44.174+02:00SzklankaSzklankaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-27968735157817507252015-09-06T15:28:41.772+02:002015-09-06T15:28:41.772+02:00A ile tego cukru bo nie chce żeby mi wyszedł ulepe...A ile tego cukru bo nie chce żeby mi wyszedł ulepek tylko raczej pułsłodkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-43183605705697014692015-08-07T11:10:19.412+02:002015-08-07T11:10:19.412+02:00Tak, można, choć laski wanilii zawsze lepsze. Jedn...Tak, można, choć laski wanilii zawsze lepsze. Jednak jak się nie ma co się lubi...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-11109429076702326742015-08-07T02:57:30.122+02:002015-08-07T02:57:30.122+02:00Mogę dać cukier waniliowy zamiast lasek wanili ?Mogę dać cukier waniliowy zamiast lasek wanili ?Marcinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-81406851712807297302014-10-17T08:45:52.189+02:002014-10-17T08:45:52.189+02:00Dziękuję za szybką odpowiedź :)Dziękuję za szybką odpowiedź :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-77658025401092390122014-10-16T23:22:44.504+02:002014-10-16T23:22:44.504+02:00Same orzeszki. Jądra, że tak powiem.Same orzeszki. Jądra, że tak powiem.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-21359212532761217452014-10-16T18:42:31.644+02:002014-10-16T18:42:31.644+02:00Mam pytanko, czy orzechy zalewamy w skorupach czy ...Mam pytanko, czy orzechy zalewamy w skorupach czy bez skorupek a zmiażdżone same orzeszki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-36347777335357819412014-09-30T09:31:22.666+02:002014-09-30T09:31:22.666+02:00Tak, powinna być zamknięta.Tak, powinna być zamknięta.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-52346873125851943892014-09-30T08:53:31.595+02:002014-09-30T08:53:31.595+02:00Proszę o informację, czy nalewka ma być szczelnie ...Proszę o informację, czy nalewka ma być szczelnie zamknięta przez 3 tygodnie przed filtracją?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-44191359200561264682014-09-12T23:11:49.375+02:002014-09-12T23:11:49.375+02:00Dziękuje bardzo za pomoc :PDziękuje bardzo za pomoc :PAnonymousnoreply@blogger.com