tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post7295831930493935564..comments2024-01-04T09:48:20.914+01:00Comments on pracownia nalewek: MiodówkaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-52257745091369657652015-08-12T12:47:31.843+02:002015-08-12T12:47:31.843+02:00Lepszy ciemny.Lepszy ciemny.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-23364484551131697742015-08-12T08:48:01.973+02:002015-08-12T08:48:01.973+02:00a rum to ciemny czy jasny?
kachaja rum to ciemny czy jasny?<br /><br />kachajAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-29291101836256785742015-01-25T15:21:31.185+01:002015-01-25T15:21:31.185+01:00Surowy miód jest śluzotwórczy i ochładzający. Jeśl...Surowy miód jest śluzotwórczy i ochładzający. Jeśli chcemy poprawić swoje krążenie, "rozgrzać się".. To jak najbardziej wskazane jest podgrzanie miodu.Na przeziębienie często stosowany jest napój z gorącego mleka,czosnku, masła i właśnie miodu. Pozdrawiam serdecznieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-20277875754628935072014-12-24T12:49:17.557+01:002014-12-24T12:49:17.557+01:00Uwielbiam miodówkę :-) Nie gotuję miodu tylko rozp...Uwielbiam miodówkę :-) Nie gotuję miodu tylko rozpuszczam. Kiedy postoi kilka tygodni i "szumowiny" opadną na dół słoja zlewam czystą nalewkę, a to co zostanie doskonale sprawdza się jako dodatek do gorącej herbaty. Taka nalewka wymaga trochę więcej czasu i sprawdza się przy robieniu dużej ilości... :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-52005147160892501082014-06-17T22:43:23.325+02:002014-06-17T22:43:23.325+02:00Uwaga jak najbardziej słuszna, tyle że w tym wypad...Uwaga jak najbardziej słuszna, tyle że w tym wypadku nalewka jest bardziej "smakowa" niż zdrowotna.<br />A samo podgrzewanie miodu robione jest zapewne po to, by można go było odszumować. W przypadku rozpuszczonego w wodzie nie da się tego zrobić.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-9727177043627246292014-06-17T22:02:38.793+02:002014-06-17T22:02:38.793+02:00moja uwaga - po co gotować miód, nie można po pros...moja uwaga - po co gotować miód, nie można po prostu rozpuścić? nalewki zwykle powinny być zdrowotne a podgrzewając miód powyżej 40 stopni niszczymy wszystkie właściwości zdrowotne a tak to zostają zachowane.Anonymousnoreply@blogger.com