tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post9133121556612112593..comments2024-01-04T09:48:20.914+01:00Comments on pracownia nalewek: JeżynówkaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-28964422409785692062015-11-25T15:15:33.224+01:002015-11-25T15:15:33.224+01:00Po zasypaniu cukrem robi się właściwie syrop, a ni...Po zasypaniu cukrem robi się właściwie syrop, a nie czysty sok. I pewnie dlatego jest on odporny na ścięcie przez spirytus.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-34591934191039621952015-11-18T02:06:29.196+01:002015-11-18T02:06:29.196+01:00Czy po wlaniu spirytusu do soku z cukrem nalewka n...Czy po wlaniu spirytusu do soku z cukrem nalewka nie ścina Ci się na rzadką galaretę? Mnie się tak stało - co prawda sok uzyskałem nie przez zasypanie cukrem, a przez wyciskanie świeżych owoców na prasce.<br />DDKiełbasahttps://www.blogger.com/profile/12822599179794339600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-16482026958669522862015-09-11T20:12:44.477+02:002015-09-11T20:12:44.477+02:00świetny i prosty przepis , bardzo dziękuję i biorę...świetny i prosty przepis , bardzo dziękuję i biorę się za wykonanie - małga Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-54254357413826274312015-09-02T01:10:33.353+02:002015-09-02T01:10:33.353+02:00Jeżynówka z malinami. Cudo :-)Jeżynówka z malinami. Cudo :-)czgrnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-10933192671162941012015-08-29T10:52:28.593+02:002015-08-29T10:52:28.593+02:00Ja stosuje inną metodę. Owoce zalewam spirytusem n...Ja stosuje inną metodę. Owoce zalewam spirytusem na 2 tygodnie. Potem oddzielam owoce spurytu i zalewam je miodem na tydzień. Teraz czas na filtrowanie łączenie i butelkowanie 😊 <br />DzymolAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-31591719208725299132015-08-26T20:33:14.985+02:002015-08-26T20:33:14.985+02:00Można, oczywiście:)Można, oczywiście:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-58235563963607261352015-08-26T15:52:10.944+02:002015-08-26T15:52:10.944+02:00a można dodać trochę więcej cukru, żeby była półwy...a można dodać trochę więcej cukru, żeby była półwytrawna?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15477199293829946921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-69799597099357782082015-08-26T15:01:47.900+02:002015-08-26T15:01:47.900+02:00Nie ma za co, na zdrowie 😊 jeżynówka jest rzeczyw...Nie ma za co, na zdrowie 😊 jeżynówka jest rzeczywiście mocna i dość wytrawna, taka "pestkowa"Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03968348595482071240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1284035376348002946.post-84025903864727254442015-08-26T08:43:24.509+02:002015-08-26T08:43:24.509+02:00O, widzę kolejną inspirację, ale chyba mocna wycho...O, widzę kolejną inspirację, ale chyba mocna wychodzi ta nalewka? <br />ps. moja ratafia wyszła wyborna, dziękuję za pomysł!Nalewkowiczhttps://www.blogger.com/profile/08580446322134003466noreply@blogger.com